Džiovintos šaltyje gervuogės

Liofilizacija – tai procesas kurio metu uogos, vaisiai ir daržovės yra džiovinamos šalčiu.
Džiovintos šaltyje gervuogės gaunamos iš pradžių jas užšaldant vakuumo kameroje, tuomet dideliame šaltyje (siekiančiame net -80°C) išdžiovinant. Liofilizacijos metu vanduo, esantis gervuogėse išgaruoja. Džiovintos šaltyje gervuogės tampa sausos ir labai lengvos. Liofilizuotos gervuogės yra apie 10 kartų lengvesnės nei šviežios gervuogės, tiksliau iš 1 kilogramo šviežių gervuogių išeina vos 100 gramų šaltyje džiovintų liofilizuotų gervuogių. Džiovinimas šalčiu – liofilizacija, nepakeičia gervuogių dydžio, formos, skonio ir kvapo, jie išlieka nepakitę.
Tad džiovintos šaltyje gervuogės lygiai taip pat kaip ir šviežios yra nepamainomas vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Šaltyje džiovintos uogos puikus pasirinkimas rudenį, žiemą ir pavasarį, kuomet organizmui ypač trūksta vitaminų ir mineralų.
Džiovintų šaltyje gervuogių maistinė vertė (100 g) - 1500 kJ/360 kcal: riebalų 7 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 43 g (iš jų cukrų 43 g), skaidulinių medžiagų 22 g, baltymų 8 g, druskos 0.1 g, organinės rūgšties 12 g.
Džiovintos šaltyje gervuogės visiškai natūralios, jose nėra pridėtinio cukraus. Liofilizuotos gervuogės puikus užkandis visiems: nuolat skubantiems kelyje, sėdintiems biure ar aktyviai sportuojantiems. Tai produktas ypač tinkantis vegetarams, veganams ir žaliavalgiams, raw mitybos šalininkams.

©Kopijuoti Draudžiama 2022 | www.gervuoges.lt